9 Aralık 2015 Çarşamba

[Chrome] Websayfasını Tek Sayfa (mht) Olarak Kaydetmek, Offline Websayfasını Açmak

TagSpaces veya SingleFile eklentileri elbette iyi iş çıkartıyor. Ancak tam kapasitede kullanmanız için sizden ya ücret alıyor ya da reklamlara boğuyor. Chrome web tarayıcısında aslında bu eklentilere hiç de ihtiyacınız yok. Internet explorer tarayıcısından kimilerimizin aşina olduğu MHTML (veya MHT) uzantısında kaydetmek için ek bir uygulamaya veya eklentiye ihtiyacınız bulunmuyor. Bu yazıda Chrome veya Cromium kullananlar için websayfasını tek bir dosyada kaydetmek gösterilmiştir.

Biliyorsunuz ki websayfasını bilgisayarınıza kaydetmek istediğinizde Ctrl+S tuşu veya Diğer Araçlar > Sayfayı farklı kaydet yolunu kullanmanız gerekiyor. Ancak bu şekilde kaydettiğinizde kaydettiğiniz dosya bir web sayfası ve bir klasörden oluşuyor.


Websayfasını Tek Sayfa (mht) Olarak Kaydetmek


Bunun için yapmanız gereken adımlar aslında oldukça basit. Yaklaşık 1 dakikanızı alacak bu yöntem için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.



  1. Chrome web tarayıcınızı açın
  2. Adres satırına chrome://flags/ yazın
  3. "Sayfayı MHTML olarak kaydet" girdisini bulun
  4. "Etkinleştir" kısmına tıklayın
  5. Tarayıcınızı yeniden başlatın



Yapmanız gerekenler bu kadar. Artık Ctrl + S tuşlarına bastığınızda tek bir MHTML (veya MHT) dosyası halinde websayfasını kaydedebileceksiniz. Aşağıdaki resimde gördüğünüz üzere artık "Tek dosya" halinde kaydedebileceksiniz.


Yorumlarınızı esirgemeyiniz. Beğendiyseniz veya işinize yaradıysa belirtiniz. Sorunlarınız veya sorularınız varsa da yazabilirsiniz. Kaynak belirtmeden yazıyı kopyalamayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder